Utakmica baraža za EURO 2020 između BiH i Sjeverne Irske igrat će se 26. marta u Zenici bez gledalaca zbog epidemije korona virusa saznaje Reprezentacija.ba portal.

Iako zvanične odluke o ovome još uvijek nema, u FS BiH ostaju pri odluci da se utakmica 26. marta igra pred praznim Bilinim Poljem ukoliko ne dođe do značajnog poboljšanja u situaciji sa korona virusom. Sve odluke Savez će donijeti uz stalne konsultacije sa nadležnim domaćim institucijama i UEFA-om.

UEFA je FS BiH u srijedu sugerisala da želi da se utakmice baraža igraju 26. i 31. marta, ali ukoliko domaće vlasti odluče drugačije, krovna kuća europskog fudbala prihvatit će i takvo rješenje. Predstavnici FS BiH su u srijedu održali i sastanak sa predstavnicima Ministarstva zdravstva F BiH, no saznajemo da nije realno očekivati da utakmica bude odgođena.

Bosna i Hercegovina zabranila je ulazak strancima iz zemalja u kojima vladaju epidemije korona virusa, no ta se odluka ne odnosi na naše državljane, pa će tako bh. reprezentativci koji igraju u Italiji i drugim zemljama bez problema doći na okupljanje reprezentacije 23. marta.

Reprezentacija.ba saznaje kako je većina talijanskih klubova dala slobodno nekoliko dana svojim igračima, te da se svi naši igrači u Italiji nalaze pod stalnom medicinskom njegom i potpunom prevencijom, te da su šanse za eventualnim oboljenjem minimalne.

FS BiH će ovom odlukom izgubiti oko 200.000 KM prihoda od ulaznica, ali i uštedjeti na organizaciji utakmice. Najviše će izgubiti Zmajevi koji neće imati podršku sa tribina Bilinog Polja, podršku svog 12. igrača.

(Reprezentacija.ba)