Nakon odlaska iz ekipe FC Paris, bivši selektor bh. nogometne reprezentacije, Mehmed Baždarević (59) odlučio je da se nastavi educirati.

Tako je nedavno boravio u Rotterdamu gdje je posmatrao kako se radi u Feynoordu, boravio je i u Freiburgu, a uskoro želi da putuje u Dortmund. Naravno, na planove će utjecati i novonastala situacija sa korona virusom. Baždarević je za Life.ba govorio o svojim planovima, Ligi nacija, utakmicama Zmajeva u baražu.

Na početku je istakao kako je prije nekoliko dana boravio u Parizu.

”Sa bivšim klubom sam rješavao neke administrativne stvari. Oni su mislili da ću se možda vratiti, ali sam bio jasan. Rastali smo se ,ipak, korektno”, kaže bivši šef  bh. državnog tima.

Dodaje kako je proteklom periodu imao nekoliko ponuda.

”Nakon odlaska iz FC Paris imao sam dvije konkretne ponude od francuskih drugoligaša. Ipak, nisam pristao jer sam već radio u toj ligi i okolnosti su sada drugačije. Također, bilo je još nekih pregovora, a šta će se desiti u budućnosti, ostaje da vidimo”.

Baždarević kaže kako mu je bilo ugodno u Rotterdamu.

”Pa uvijek je interesantno vidjeti kako se radi u drugim klubovima. U proteklom periodu imao sam priliku da vidim kako se radi u Feynordu, a boravio sam i u Njemačkoj. Sve u svemu, jedno lijepo iskustvo, a i spoznaju se i neke nove stvari”

Prokomentaisao je grupu u kojoj će biti reprezentacija BiH u Ligi nacija, a odmjerit će snage sa Italijom, Poljskom i Holandijom.

”Izuzetno kvalitetna grupa. Italijani igraju sjajno, Holanđani se ponovo vraćaju u vrh, a Poljaci nikome nisu lagan suparnik. No, velika je privilegija biti u ovom društvu i ne treba se unaprijed predavati”.

Na kraju je govorio o utakmicama baraža gdje će BiH u Zenici prvo igrati sa Sjevernom Irskom. Ako Zmajevi slave, odmjerit će snage sa boljim iz meča Irska – Slovačka.

”Neće biti lako, svi to znamo. No, u ovaj okršaj igrači trebaju ući maksimalno motivisani i gladni uspjeha. Od njih sve zavisi. Ako dođu sa tim stavom, mogu proći obje prepreke i plasirati se na Euro. Novi selektor Duško Bajević je veliko ime, ali nema puno vremena. Dosta zavisi od forme igrača, a vidimo da su se utakmice u nekim ligama potpuno zaustavile. Sve to može imati utjecaja”, zaključio je Baždarević za Life.ba.

Meša je BiH vodio u 24 utakmice od marta 2015. do oktobra 2017. godine. Tada smo imali 14 pobjeda, 4 remija i 6 poraza uz gol razliku 52:33.

(Reprezentacija.ba)