Ženska reprezentacija Bosne i Hercegovine u utorak je u gostima pobijedila Maltu sa 3:2 u susretu kvalifikacija za EURO 2021.

Igračica koja je obilježila jučerašnji meč je Sofija Krajšumović. Sedamnaestogodišnja napadačica bijeljinskog Radnika postigla je sva tri gola za BiH.

„Utakmica je bila teška i čvrsta, potpuno suprotna od prošle koju smo odigrale u Zenici sa Izraelom. U ranoj fazi utakmice smo došle do prednosti, što nam je na neki način olakšalo nastavak utakmice. Mi smo svojim greškama njima dopustile protivniku da stvori šanse koje su na kraju pretvorili u golove. Mnogo mi znači što sam postigla tri gola, sada imam više samopouzdanja i ovo mi je samo podstrek da radim na sebi još više“, izjavila je Krajšumović.

Sofija Krajšumović

Zadovoljstvo nije krila ni selektoresa Samira Hurem.

„Presretna sam, najviše zbog svojih igračica. Zaslužile su ovaj rezultat. Svi mnogo radimo i trudimo se, ali one su te koje čine pravi tim i obećavaju velike rezultate. Posebno ističem našu Sofiju Krajšumović, našeg bisera koja je bila odlična večeras. Čestitam i kompletnom stručnom štabu, svi su maksimalno angažovani da svojom ulogom doprinesu i pomognu igračicama. Hvala NS/FS BiH na podršci. Idemo dalje, korak po korak. 15 bodova je najveći uspjeh u historiji ženske reprezentacije, ali nećemo stati na tome“, kaže Hurem.

Reprezentacija BiH u kvalifikacionoj grupi B je trenutno na trećem mjestu sa 15 bodova, koliko ima i drugoplasirana Danska. Prva u grupi je Italija sa 18 bodova.

(Reprezentacija.ba)