Kompanija Sinalco, najstariji proizvođač bezalkoholnih napitaka u kontinentalnoj Europi, odlučila je podržati reprezentaciju Bosne i Hercegovine koja će ove godine učestvovati u kvalifikacijama eEURO 2020.

UEFA ove godine organizuje eEURO 2020 na kojem će se u Londonu takmičiti najbolji igrači kultne fudbalske igrice Pro Evolution Soccer, a Bosnu i Hercegovinu će predstavljati kapiten Feđa Đedović i Igor Zečević iz Sarajeva.

Reprezentacija BiH svoje prve mečeve u kvalifikacijama igra u ponedeljak 9. marta od 17 sati protiv reprezentacija Švicarske, Sjeverne Makedonije, Moldavije i Kazastana. Revanš susreti zakazani su za 23. mart.

Prva reprezentacija će se direktno plasirati na eEURO 2020 koje će se ovo ljeto u organizaciji UEFA-e održati u Londonu. Drugoplasirani tim će svoj put na turnir u Londonu tražiti kroz baraž.

Kompanija Sinalco je već godinama velika podrška i sponzor najvećih takmičenja u esportu na Balkanu, među kojima se izdvaja Balkan PES liga koju direktno dva puta sedmično prenosi tv. kanal Sport Klub. Iz Sinalca za 2020. godinu najavljuju niz novih velikih projekata.

Susrete reprezentacije BiH na eEURO 2020 ali i druge zanimljive utakmice Pro Evolution Soccera možete pratiti putem Youtube kanala našeg reprezentativca Feđe Đedovića.

(Reprezentacija.ba)