Mozzart Bet stats i Reprezentacija.ba izabrali su najboljih XI 22. kola BHT Premijer lige BiH

Golman:

Emil Velić (Mladost DK)

Mladost jeste izgubila od Sarajeva u gostima, ali Emil Velić je bio jedan od najboljih pojedinaca na spomenutom duelu. U nekoliko navrata je sjajno intervernisao i najzaslužniji je što Mladost nije primila više od dva pogotka na stadionu “Asim Ferhatović Hase”.

Odbrana:

Đani Salčin (Sarajevo)

Talentovani Đani Salčin je na najbolji mogući način iskoristio pruženu priliku Vinka Marinovića i igra zaista sjajno. Salčin je protiv Mladosti proveo svih 90 minuta na terenu na poziciji lijevog beka i pogotovo je bio zapažen u ofanzivnim zadacima. Kod pobjednosnog gola je inteligentno uposlio Rahmanovića, koji je u nastavku akcije asistirao Tataru za gol.

Miloš Simonović (Radnik)

Simonović je ove sezone ukupno odigrao 22 meča za Radnik, a protiv Zvijezde je proveo svih 90 minuta na terenu. Radnik je sedam ligaških mečeva sa Simonovićem na terenu okončao bez primljenog gola.

Aleksandar Kosorić (Željezničar)

Željo u nastavku sezone jedini nije primio gol (tri susreta u ligi i jedan u Kupu), a povratnik Aleksandar Kosorić nastupio u svakom susretu. Kosorić je u duelu sa Tuzlom proveo svih 90 minuta na terenu i najbolji napadač gostiju Vojo Ubiparip nije se mnogo naigrao pored njega i drugog stopera Želje Ikića.

Dino Ćorić (Široki Brijeg)

Dino Ćorić može kvalitetno odigrati na pozicijama desnog beka i desnog krila i protiv Zrinjskog je to upravo pokazao. Postigao je prelijep gol i ispostavilo se donio bod Širokom. Kapiten Širokobriježana je ove sezone u svim takmičenjima pogađao čak osam puta.

Vezni red:

Miloš Plavšić (Radnik)

Radnik je sa 5:1 razbio Zvijezdu u Bijeljini, a Miloš Plavšić je odigrao veoma dobru partiju za pobjendički tim. Plavšić je uspio i postići pogodak za 3:0. Bio je to drugi gol za Plavšića, koji će očigledno kod Slavke Petrovića imati važnu ulogu u veznom redu.

Amar Rahmanović (Sarajevo)

Iako nije postigao gol protiv Mladosti, Amar Rahmanović je dva puta asistirao svojim saigračima. Prvo je u 41. minuti glavom dodao Miličeviću za 1:0, da bi u 87. minuti uposlio Tatara, koji je postigao pobjedonosni gol za Sarajevo. Rahmanović od dolaska Vinka Marinovića ima tri asistencije u Bordo dresu u isto toliko mečeva.

Semir Štilić (Željezničar)

Semir Štilić je bez ikakve dileme trenutno najbolji igrač Premijer lige BiH. U srijedu je u četvrtfinalu Kupa BiH lucidno lobovao golmana Borca, a u nedjelju je sjajnim golom iz slobodnog udarca obezbijedio nova tri boda Željezničaru. Potencijalni bh. reprezentativac ima devet pogodaka i šest asistencija u svim takmičenjima u tekućoj sezoni.

Napad:

Amer Bekić (Sloboda)

Ekipa Slobode je u derbiju začelja slavila nad Čelikom zahvaljujući Ameru Bekiću. Bekić je bio dvostruki strijelac i najzaslužniji je što je Sloboda osvojila tri boda. Amer je trenutno na brojci od sedam pogodaka u sezoni 2019. / 2020.

Nusmir Fajić (Velež)

Velež je u 91. minuti imao 1:1 u duelu sa Borcem, a onda je Nusmir Fajić postigao gol za erupciju oduševljenja navijača u Vrapčićima. Iskusni napadač na svom kontu ima četiri gola i tri asistencije u tekućoj sezoni.

Vladimir Bradonjić (Radnik)

Dvadesetogodišnji Bradonjić je sjajno odigrao protiv Zvijezde i dva puta se upisao u strijelce. Vladimir je ove sezone sedam puta pogađao u Premijer ligi BiH i jednom asistirao.

(Reprezentacija.ba)