Milan, za koji nastupaju Asmir Begović i Rade Krunić, je u subotu i zvanično otpusio Zvonimira Bobana sa pozicije direktora kluba.

Bivši hrvatski reprezentativac je otišao zbog neslaganja s politikom kluba i izvršnim direktorom Ivanom Gazidisom.

“Klub se zahvaljuje Zvonimiru na pruženoj usluzi u proteklih devet mjeseci i želi mu sve najbolje u nastavku profesionalne karijere. Klub će i dalje pružati podršku treneru Pioliju i njegovim izabranicima. Klupska ambicija ostaje da se vratimo u sami vrh europskog fudbala, istovremeno ulagajući u ekipu u skladu sa UEFA-inim finansijskim fair – playom”, navedeno je u saopštenju Milana.

Navodno, Boban je dobio otkaz u Milanu jer je nedavno dao intervju za italijansku Gazzettu gdje je otvoreno govorio o tome da će njega, Paola Maldinija i trenera Piolija naslijediti Ralf Ragnick, koji će se sam pitati za klupsku politiku.

Boban je poželio mnogo sreće Ragnicku u Milanu, ali i istakao da je morao biti obaviješten o svemu na vrijeme.

“Nisam znao da smo u Sjevernoj Koreji. Moj intevju za Gazzettu bio je besprijekoran i došao je nakon mnogo zahtjeva prema klubu koji su ignorisani. Oni su se dogovorili sa Ragnickom još u decembru. Želim mu sve najbolje, ali morali su mi to reći na vrijeme. Moram sam biti informisan o tome”, istakao je Boban.

(Reprezentacija.ba)