Do utakmice baraža za EURO 2020 protiv Sjeverne Irske ostalo je manje od 20 dana (meč se igra 26. marta u Zenici), a Dušana Bajevića osim povreda (Kolašinac, Lulić, Krunić, Đurić) brine i slaba minutaža za pojedine bh. reprezentativce.

Muhamed Bešić i Haris Duljević su bili među standardnijim igračima u UEFA Ligi nacija i kvalifikacijama za EURO 2020, međutim u posljednje vrijeme igraju rijetko za svoje klubove.

Bešić je zadnju utakmicu za Sheffield United odigrao 25. januara u okviru FA Cupa protiv Milwalla i zanimljivo postigao pogodak.

Muhamed je u spomenutom duelu proveo svih 90 minuta na terenu, ali u narednih pet utakmica Sheffielda nije bio ni među 18 igrača koji konkurišu za meč.

Iz Sheffielda nije saopšteno da je Bešić povrijeđen, pa nije baš najjasnije zbog čega trener Chris Wilder ne računa na njega.

Bešić je u UEFA Ligi nacija i kvalifikacijama za EURO 2020 odigrao 11 susreta za Zmajeve.

Ništa bolje nije ni Harisu Duljeviću, koji je u nemilosti trenera Nimesa.

Haris je posljednji put za francuski tim igrao 5. februara u Le Championatu protiv Dijona i tada je proveo 12 minuta na terenu.

Od te utakmice Duljević nije dobio šansu da zaigra za Nimes u narednih pet utakmica, a samo je jednom bio na klupi za rezervne igrače.

Duljević je u UEFA Ligi nacija i kvalifikacijama za EURO 2020 odigrao 10 susreta, postigao jedan gol i dva puta asistirao.

Selektor našeg nacionalnog tima Dušan Bajević trebao bi u narednoj sedmici objaviti spisak igrača na koje računa za predstojeći baraž.

(Reprezentacija.ba)