Danas je u Svečanom salonu Svetozar Vujović održana press konferencija uoči susreta 22. kola BH Telecom Premijer lige BiH između FK Sarajevo i FK Mladost Doboj Kakanj.

Prisutnima su se obratili šef stručnog štaba Vinko Marinović i prvotimac Amar Rahmanović.

“Nakon prve dvije utakmice dolazi i ova koja je jako bitna kako bi ostali na prvom mjestu. Svaki meč nosi nosi tri boda, pa tako i ovaj, a to sam rekao i igračima. Nadam se da će ga igrači shvatiti maksimalno ozbiljno. Ovo je jedna od onih utakmica koja će pokazati da li ekipa ima karakter ili ne. Mladost je dobro odigrala protiv Širokog kome su napravili su dosta problema. Sasvim sigurno da imaju kvaliteta i moraćemo biti na nivou kako bi ostvarili povoljan rezultat. Što se tiče kadrovskih problema u ekipi ne možemo računati na Handžića, a osim njega u timu neće biti Šerbečića zbog tri žuta kartona. Tino Sven Sušić je također imao određenih problema, ali trebao bi biti spreman”, istakao je Vinko Marinović.

Foto: FK Sarajevo

Svoj komentar o utakmici protiv Mladosti dao je i prvotimac Sarajeva Amar Rahmanović.

“Utakmicu moramo shvatiti maksimalno ozbiljno. Atmosfera u ekipi je odlična, trenira se jako dobro i to nam je motiv za što bolje rezultate u narednom periodu. Igram dobro, zadovoljan sam svojim igrama, no posebno me raduje što rastemo kao ekipa iz dana u dan”, kazao je Rahmanović.

Utakmica FK Sarajevo – FK Mladost Doboj Kakanj na rasporedu je u subotu 07. marta od 18:00 sati na stadionu Asim Ferhatović – Hase.

(Reprezentacija.ba)