Navijači Željezničara su u današnjem duelu četvrtfinala Kupa BiH između Borca i Željezničara (0:2) posmatrali susret samo 40 minuta, a klub sa Grbavice je povodom toga izdao saopštenje koje vam prenosimo u cijelosti:

“Najvatreniji navijači našeg Kluba su pušteni na stadion tek nakon 45 minuta igre, a isti su morali napustiti deset minuta prije kraja utakmice, izjavio je Admir Džubur, predsjednik Upravnog odbora FK Željezničar i naglasio da se i u prvom kolu nastavka prvenstva isto dešavalo i u Bijeljini.

Tim povodom iz UO FK Željezničar su poručili da ću u cilju zaštite integriteta Kluba i njegovih navijača tražiti od nadležnih organa da se prekine sa diskriminacijom gostujućih navijača i da im se omogući gledanje cijelog toka utakmice i omogući fer i sportsko navijanje za klub koji svim svojim srcem vole.

Posebno je važno naglasiti da navijači FK Željezničar, su istinski ljubitelji fudbala, i to mogu potvrditi i domaćini mnogih prvenstvenih i kup utakmica, koji na utakmice dolaze sa namjerom da podrže svoj klub i uživaju u igri. Uspostavljanje prakse naknadnog uvođenja i ranog izvođenja navijača sa stadiona pokazuje se izrazito nepoštovanje prema onim, koji satima putuju da bi bili uz svoj tim, a zbog kojih se fudbal i igra.

Iz FK Željezničar su se, ovom prilikom, željeli zahvaliti i domaćinu, FK Borac na gostoprimstvu i fer i korektnom prijemu fudbalera, stručnog osoblja i zvaničnika FK Željezničar”, navodi su saopštenju FK Željezničar.

Željo izbacio Borca iz Kupa, majstorija Semira Štilića obilježila utakmicu

(Reprezentacija.ba)