Svi susreti četvrtfinala Kupa Bosne i Hercegovine igraju se u srijedu 4. marta.

Najzanimljivije će biti u Banjoj Luci gdje će Borac ugostiti sarajevski Željezničar.

Borac je u subotnjem derbiju 21. kola Premijer lige BiH izgubio na svom terenu od lidera Sarajeva sa 0:2, dok je Željo rutinski savladao u gostima Zvijezdu rezultatom 3:0.

Kladionica “Mozzart” daje malu prednost Borcu, pa je kvota na pobjedu Banjalučana 2.55.

Trener gostiju Amar Osim rekao je da će njegov tim pokušati iskoristiti određene prednosti.

” Očekujemo tešku utakmicu protiv teškog protivnika i vjerovatno na teškom terenu. Pokušat ćemo iskoristiti nekakve prednosti koje mi imamo i neutralisati prednosti koje Borac ima. Znamo da imamo problema sa igračkim kadrom, ali očigledno da sve ekipe imaju sličnih problema ovih dana. Borac je prije par dana imao tešku utakmicu koju nije baš najbolje apsolvirao, da li će se to odraziti na njegovu formu, psihu, ne znam. Ne interesuje nas to, mi ćemo pokušati pokazati da imamo kvalitet, da dižemo formu”, riječi su Osima.

S druge strane, Branislav Krunić ističe da je Željo kvalitetan tim.

“Željezničar je veoma kvalitetna ekipa. Nas raduje Da Borac u samo tri dana igra sa tako kvalitetnim klubovima kao što su Sarajevo i Željezničar. Imamo dovoljan broj dobrih igrača i možemo igrati u ritmu srijeda – subota. Očekujem veliku podršku sa tribina i želimo da pokažemo veću želju za pobjedom. Igra se jedna utakmica, nema popravnog i zato moramo biti pametni”, poručuje Krunić.

U preostalim duelima Rudar će u Kaknju dočekati GOŠK, Zrinjski igra protiv Tuzle, a Široki će odmjeriti snage sa Olimpikom.

Parovi i satnica četvrtfinala Kupa BiH:

15,00 sati: Rudar Kakanj – GOŠK

16,30 sati: Zrinjski – Tuzla City

18,00 sati: Široki Brijeg – Olimpik

18,00 sati: Borac – Željezničar, ArenaSport1

U četvrtfinalu igra se jedan susret.

(Reprezentacija.ba)