Fudbaleri Željezničara su u okviru 21. kola BH Telecom Premijer lige BiH savladali Zvijezdu 09 sa 3:0, piše zvanična stranica FK Željezničar.

U petoj minuti Štilić ubacuje iz kornera, Ramović glavom šutira preko gola. Željo je poveo u 19. minuti. Bojo je nakon lijepog proigravanja ubacio sa desne strane, a defanzivac Zvijezde 09 je ispred Veselinovića pokušao izbiti loptu, ali je pogodio svoju mrežu.

Snimak prvog gola Željezničara pogledajte ovdje.

Dvije minute poslije velika prilika za Lendrića koji iz kaznenog prostora šutira preko gola.

U 23. minuti Ramović šutira, Vujanac sigurno brani. U 30. minuti Plavi ponovo opasno prijete. Prvo je Sadiković udarcem iskosa sa 20 metara pogodio stativu, a potom Ramović pogađa spoljni dio mreže. Nakon kornera je Ramović šutirao glavom, a Vujanac odbranio. Ejike u 35. minuti iskosa šutira, ali bilo je to lagano za Kjosevskog.

 U 40. minuti bilo je 0:2. Štilić je gurnuo za Stevanovića, ovaj odigrao povratni pas za Ramovića koji je rutinski zatresao mrežu Zvijezde.

Snimak drugog gola Željezničara pogledajte ovdje.

U 53. minuti Tojčić šutira glavom malo pored gola.

U 58. minuti Željo dolazi do novog gola. Bojo je ubacio, Sadiković šutira, a Ivan Lendrić skrenuo loptu u mrežu. 

Snimak trećeg gola Željezničara pogledajte ovdje.

Tri minute poslije iskosa šutira Veselinović, Vujanac brani. U 63. minuti velika prilika za Zvijezdu, ali se Željezničar uspio odbraniti sa gol-linije. Đelmić u 80. minuti pokušava, Kjosevski ponovo siguran.

Bojo u 81. minuti prolazi po lijevoj strani, dodaje do Alispahića čiji udarac sjajno brani Vujanac. Minutu poslije Mujezinović sa 18 metara šutira preko gola domaćih. U sudijskom vremenu Alispahić je šutirao iz slobodnog udarca, lopta otišla malo preko gola. U narednom napadu lucidan pokušaj Alispahića brani Vujanac. Ostalo je 3:0.

Željezničar narednu utakmicu igra u okviru 1/4 finala Kupa BiH protiv Borca od 18,00 sati u Banjoj Luci.

(Reprezentacija.ba)