Borac će danas od 16,30 sati u Banjoj Luci igrati derbi 21. kola Premijer lige BiH protiv lidera Sarajeva.

Ovaj duel bi mogao odrediti i daljni tok bh. šampionata, jer će se poslije regularnog dijela Premijer lige BiH (22 kola) igrati još 11 susreta.

Prvoplasirana ekipa nakon 22 odigrana kola će u 23. kolu na svom terenu ugostiti Zvijezdu 09, koja će biti posljednja nakon narednog odigranog kola, ali i u 24. kolu dočekati drugoplasirani tim u regularnom dijelu.

Sarajevu bod ili pobjeda donosi veliku prednost uoči narednog kola, jer na svom terenu dočekuje Mladost DK i u slučaju trijumfa bi definitivno bilo prvo poslije 22 kola.

S druge strane, Borcu trijumf od 1:0 (Sarajevo u prvom susretu pobijedilo 1:0) ili dva gola razlike garantuje bolji međusobni duel od Sarajeva, a pošto ga ima i od Željezničara (0:0, 3:0), onda bi uz pobjedu u zadnjem kolu preuzeo prvo mjesto.

Hipotetički nakon 22 odigrana kola mogli bi imati čak tri kluba sa istim brojem bodova, a u tom slučaju odlučuje međusobni duel tih ekipa.

Zanimljivo da je Borac jedini tim koji nije izgubio kao domaćin u tekućoj sezoni.

Kvota u kladionici “Mozzart” na pobjedu Borca je 2.75. Kompletnu ponudu kladionice “Mozzart” pogledajte OVDJE.

Ipak, Borac je posljednji put u Banjoj Luci pobijedio Sarajevo 2011. godine i zanimljivo da ih je tada trenirao aktuelni trener Sarajeva Vinko Marinović.

“Mislim da nas čeka još jedna teška utakmica, protiv jedne veoma iskusne ekipe, koja ima nekoliko igrača sjajnih igrača.. To su pokazali tokom čitavog prvenstva, ali imamo i mi kvalitetan tim. Nadam se da ćemo odigrati jednu dobru utakmicu i da ćemo probleme koje smo imali u prethodnom susretu popraviti”, izjavio je Marinović pred derbi u Banjoj Luci.

Borac sa klupe predvodi nekadašnji bh. reprezentativac Branislav Krunić, koji očekuje veliku podršku protiv Sarajeva.

“U Banjoj Luci svi ljubitelji fudbala pričaju samo o ovom meču. Borac je tema na svakom ćošku i to je veliki uspjeh kluba ako se vratimo samo godinu dana unazad. Nadam se da ćemo imati veliku podršku sa tribina i ako gledaoci budu željeli pobjedu, mislim da ona neće izostati. Ovi igrači imaju kvalitet i imaju želju. Svojim igrama i radom su zaslužili euforiju”, ističe Krunić.

Utakmica Borac – Sarajevo bit će u direktnom prijenosu na kanalu MOJA TV.

(Reprezentacija.ba)