Lyon i Juventus će večeras (26. februar) od 21,00 sati igrati prvi duel osmine finala Lige šampiona, a trener italijanskog tima Maurizio Sarri govorio je na početku press konferenciji o korona virusu, koji je glavna tema svih svjetskih medija.

Veliki broj susreta u Italiji je odgođen zbog korona virusa proteklog vikenda.

Sarri kaže da je to globalni problem, a ne samo italijanski.

“To je europski i globalni problem, a ne samo italijanski. U Italiji smo napravili 3.500 testiranja na korona virus i zbog toga smo imali više pozitivnih rezultata. Vi ste u Francuskoj imali oko 300, pa je samim tim broj pozitivnih niži. Da ste imali testiranja koliko i mi u Italiji, sigurno bi rezultat bio drugačiji”, istakao je trener Juventusa dodavši da navijače iz Italije treba pustiti na bilo koji stadion u Europi.

Juventus je blagi favorit u ovom susretu, a “Mozzart” u svojoj ponudi nudi kvotu 2.15 na pobjedu aktuelnog prvaka Italije.

Novinare u Francuskoj je zanimalo da li će Sarri ostati na kraju sezone u Juventusu.

“Ne znam šta donosi moja budućnost, ali predsjednik mi je jučer rekao da je ovo trogodišnji projekat. Vjerujem u ono što govori moj predsjednik”, jasan je Sarri.

Italijanski stručnjak je istakao da je Lyon izuzetno opasan protivnik i da njegovim izabranicima neće biti lagano.

“Lyon je opasan tim. Tehnički su dobri, fizički su jaki i impresivni su. Očekivalo se da će proći u osminu finala Lige šampiona. Mi moramo biti na vrhunskom nivou da bi ostvarili pozitivan rezultat protiv njih.”

(Reprezentacija.ba)