Golman:

Dinko Horkaš (Zrinjski)

Dvadesetogodišnji Horkaš je u Zrinjski stigao na posudbu iz zagrebačkog Dinama i već u prvom susretu sačuvao svoju mrežu. Zrinjski je pobijedio Čelik u gostima sa 2:0, a Horkaš je u nekoliko navrata sjajno zaustavio pokušaje domaćih. Talentovani golman će biti veliko pojačanje za Mostarce, koji će se do kraja šampionata boriti za sami vrh tabele

Odbrana:

Đani Salčin (Sarajevo)

Iako ima samo 19 godina, Đani Salčin je pokazao protiv Tuzla Citya zbog čega je jedan od najtalentovanijih fudbalera u BiH. Salčin je nominalno ofanzivni vezni, ali je silom prilika u subtonjem susretu igrao lijevog beka i pružio veoma dobru partiju. Đani je uspio i asistirati za četvrti gol svoje momčadi.

Ivan Šubert (Radnik Bijeljina)

Radnik je u jednom od derbija ovog kola remizirao protiv Željezničara (0:0), a svih 90 minuta za tim iz Bijeljine odigrao je Ivan Šubert. Pouzdani stoper je bio dominatan u odbrani i ofanzivci Želje nisu se mnogo naigrali. Šubert je ove sezone odigrao svih 20 susreta za Radnik.

Kosta Manev (Velež)

Makedonski defanzivac je i u ovoj utakmici bio na svom nivou. Manev je proveo svih 90 minuta na terenu u trijumfu Veleža nad Zvijezdom od 2:0. Kosta je ukupno ubilježio 17 nastupa za Rođene u ligi, a zanimljivo da Velež u sedam duela od tih 17 nije primio pogodak kada je na terenu bio Makedonac.

Branimir Cipetić (Široki Brijeg)

Dvadesetčetverogodišnji Branimir je definitivno najbolji desni bek ove sezone u bh. šampionatu. Cipetić je na otvaranju drugog dijela sezone asistirao za pogodak, koji je donio bod Širokom protiv Borca. Branimiru je to bila peta asistencija u sezoni.

Vezni red:

Edo Vehabović (Velež)

Velež je sa 2:0 na svom terenu pobijedio Zvijezdu, a jedan pogodak dao je Edo Vehabović. Vehabović je u 58. minuti pogodio za 2:0 i tako riješio sve dileme oko pobjednika. Edo je ove sezone postigao tri gola i dva puta asistirao u 19 ligaških nastupa.

Stojan Vranješ (Borac)

Stojan Vranješ je pogodio u remiju Širokog i Borca (2:2). Nekadašnji bh. reprezentativac je sa 12 pogodaka drugi strijelac Premijer lige BiH. Uzimajući u obzir i Kup, Stojan je postigao 14 golova i ubilježio tri asistencije.

Nemanja Bilbija (Zrinjski)

Nemanja se nakon kratke avanture u Južnoj Koreji vratio u mostarski Zrinjski i u prvom susretu pokazao da će biti veliko pojačanje. Bilbija je bio strijelac u gostujućoj pobjedi Zrinjskog protiv Čelika od 2:0. Zanimljivo da iskusni ofanzivac ima čak četiri titule u Premijer ligi BiH, tri sa Zrinjskim i jednu sa Sarajevom.

Napad:

Mersudin Ahmetović (Sarajevo)

Igrač koji je obilježio ovo kolo je naravno Mersudin Ahmetović. Napadač Sarajeva je postigao čak tri pogotka u nevjerovatnoj pobjedi od 6:2 nad FK Tuzla City. Bio je to drugi hat-trick Mersudina u tekućoj sezoni. Ahmetović je sa 13 golova prvi strijelac Premijer lige BiH.

Benjamin Tatar (Sarajevo)

Benjamin Tatar se upisao u strijelce u trijumfu Sarajeva protiv Tuzle. Tatar je iskoristio asistenciju Salčina i lijepim golom povisio prednost svog tima na 4:1. Benjamin je ove sezone pogađao četiri puta i ubilježio četiri asistencije u 20 odigranih utakmica u svim takmičenjima.

Asim Zec (Zrinjski)

Zec je u zimskom prelaznom roku napustio Željezničar i čini se napravio pravi potez dolaskom u Zrinjski. U debiju za mostarski klub je postigao pogodak i opravdao povjerenje trenera Žižovića. Asim je u prvom poluvremenu utakmice napravio i fenomenalan driblig koji je podsjetio na najbolje igrače svijeta.

(Reprezentacija.ba)