Napadač Tuzla Cityja Badara Badji zaradio je isključenje protiv Sarajeva u finišu prvog poluvremena nakon gužve koja se stvorila na sredini terena, piše zvanična stranica FK Tuzla City.

Naime, Badji je prvo startao klizećim startom napravivši prekršaj.

FK Sarajevo je izdao saopštenje povodom klevete i narušavanja ugleda kluba

Potom se stvorila gužva u kojoj je Badji nesportski reagovao, kada je domaćeg igrača Dupovca uhvatio za vrat.

Šta ga je natjeralo da to uradi i zbog čega je ovako reagovao, Badji je pojasnio:

– Nakon tog starta jedan igrač domaćih (Dupovac) mi je prišao i kazao mi “šta ti hoćeš crni majmune”. To je bio razloga zbog čega sam tako reagovao. Jednostavno se nisam mogao suzdržati jer je to velika uvreda na rasnoj osnovi, kaže Badji.

Ipak,nakon što se “ohladio” ističe kako mu je žao zbog toga.

– Na kraju sam ispao ja krivac, jer sam nasjeo na to vrijeđanje i svi su vidjeli samo ono što sam ja uradio a malo njih zbog čega sam to uradio, ustvari šta me izazvalo da tako reagujem. Bez obzira na sve, žao mi je što sam to uradio, sada se iskreno kajem, ali ne mogu vratiti ništa. Znam da nije moje da ja budem taj koji će da uzima pravdu u svoje ruke, ali smatram da je jako nekorektno i nesportski da mi se tako  nešto kaže, jer ne treba da se vrijeđamo na rasnoj ili bilo kojoj drugoj osnovi, samo zato što smo različite boje kože, kazao je Badji.

FK Sarajevo sa 6:2 deklasirao Tuzla City, hat-trick Ahmetovića, Tino Sušić postigao gol na debiju

Fudbalski klub Tuzla City ne opravdava postupak Badjija, ali isto tako se protivi svakom obliku rasne, vjerske i nacionalne diskiriminacije te će tražiti od nadležnih da se provede postupak protiv onih koji to rade.

(Reprezentacija.ba)