U svoj stručni štab Dušan Bajević izabrao je i sugrađanina Adnana Čustovića (41) koji je o saradnji sa selektorom govorio za stranicu Saveza:

„Osim činjenice da smo iz istog grada moram reći da mi je Duško bio idol. S obzorom na vrijeme u kojem je igrao nisam ga mogao gledati ali sve što sam znao o njemu sada se kroz ovu saradnju potvrđuje. Raditi sa čovjekom koji ima takvo iskustvo i manire je privilegija i čast. I za mene je ovo nova situacija, jer sam prvi put u selekciji na ovaj način i stvarno sam zadovoljan. Impresije su jako dobre, osjećamo uzajamnu povezanost i samo trebamo nastaviti tako. Posvećeni smo poslu i jedino što nas zanima je baraž i da budemo na Evropskom prvenstvu“.

Adnan Čustović je bivši A reprezentativac BiH, koji je većinu svoje igračke karijere proveo u Francuskoj i Belgiji. Za našu reprezentaciju odigrao je pet utakmica i postigao jedan pogoda. Igrao je kod Fuada Muzurovića u kvalifikacijama za EURO 2008, a svi se sjećamo njegovog pobjedonosnog gola protiv Turske u posljednjim sekundama utakmice na Koševu. Posjeduje UEFA Pro licencu, a u posljednje dvije godine trenirao je belgijske prvoligaše Oostende te Beveren. Oostende je praktično kao trener ostavio u prvoj ligi. Čustović bi mogao biti pravo osvježenje u stručnom štabu Zmajeva, jer se radi o perspektivnom treneru koji je prošao edukaciju u Belgiji. Karakteristično za njegov metod rada jeste to da je u toku samih utakmica u belgijskoj Jupiler ligi nerijetko znao mijenjati formaciju i preferirao je moderan, napadački fudbal.

(Reprezentacija.ba)