Danas je u Svečanom salonu Svetozar Vujović u prostorijama FK Sarajevo održana press konferencija uoči susreta 20. kola BH Telecom Premijer lige BiH između FK Sarajevo i FK Tuzla City.

Sarajevo je prema Mozzart kladionici veliki favorit u ovom meču.

Novi trener FK Sarajevo Vinko Marinović najavio je utakmicu: “Nakon dužeg vremena počinje prvenstvo. Na pripremama smo odradili sve što smo planirali, igrači su dobro radili i nadam se da ćemo to potvrditi u nastavku prvenstva. Prve utakmice su uvijek teške pogotovo nakon ovako duge pauze, s kim god da igrate neizvjesno je. Sada ćemo vidjeti, da li će stvari biti dobre i kvalitetne kako je to bilo na pripremama. FK Tuzla City ima kvalitetnu brzinu u napadu i u tranziciji po osvojenoj lopti. Doveli su neke igrače, tu je sada i Filip Arežina koji ima kvalitetne tehničke sposobnosti i tu moramo biti na visini zadatka. Moramo ići utakmicu po utakmicu. Svi još imamo odigrati međusobno, tako da utakmica sa Tuzla Cityjem sigurno neće odlučivati o daljem toku prvenstva, ali može odlučiti o nekim dobrim stvarima za nas.”.

Novinari su dobili odgovor kako najveće pojačanje FK Sarajevo Tino Sušić još uvijek nije potpuno fizički spreman za izazove BHT Premijer lige BiH.

(Reprezentacija.ba)