Adnan Kovačević (26) govorio je za poljske medije o selektoru Dušanu Bajeviću, baražu za EURO 2020, ali i o tome da ga je bivši selektor Robert Prosinečki želio dovesti u zimskom prelaznom roku u turski Kayseri.

“Razgovarao sam sa Bajevićem u kampu Korone. Poznajem ga, on je legenda jugoslovenskog fudbala, bio je sjajan igrač, a uspješan je i kao trener. Ako budem igrao redovno za Koronu, nadam se da ću dobiti poziv za baraž”, rekao je Kovačević.

Naš defanzivac istakao je da je u zimskom prelaznom roku bio na korak od odlaska u turski Kayseri, koji je nedavno preuzeo bivši bh. selektor Robert Prosinečki.

“Kod Prosinečkog sam debitovao u A selekciji BiH. Veliki je profesionalac i namjeravao me dovesti u Kayseri. Ipak, odlučio sam da ostanem u Koroni jer smatram da ću igrati standardno i tako se što bolje pripremiti za baraž.

Nekadašnji fudbaler Sarajeva smatra može pružiti još bolje partije u dresu Zmajeva.

“Igrao sam protiv Finske, Italije i Grčke. U Grčkoj smo izgubili nesretno, a ja sam postigao autogol. Vjerujem da mogu biti još bolji, ali mi je drago što sam se uklopio u tim. Saigrači su mi mnogo pomogli.”

Adnan je prokomentarisao i dvije najveće zvijezde našeg nacionalnog tima, kapitena Edina Džeku i Miralema Pjanića.

“Svi imamo zajednički cilj, a to je da ostvarimo uspjeh. Primjera radi, Edin Džeko je bio izuzetno ljut kada smo izgubili u Grčkoj. Bio je toliko bijesan da sam mislio da će sve razbiti. To govori da nikome ne nedostaje motivacije u reprezentacije i da svi žele dobar rezultat te plasman na veliko takmičenje. Ja sam kao navijač bio uzbuđen zbog nastupa selekcije u Brazilu 2014. godine, a tada smo zbog sudijske greške protiv Nigerije eliminisani u grupi. Da je tada bio VAR, igrali bismo u osmini finala. Sada nismo dobri bili u grupi, ali fokusirani smo na baraž. Džeko i Pjanić su vođe našeg tima i sigurno će pomoći selektoru Bajeviću da ne zanemari nijedan detalj.”

(Reprezentacijba.ba)