Kapiten naše fudbalske selekcije Edin Džeko govorio je za zvaničnu stranicu UEFA-e o reprezentaciji BiH, baražu za EURO 2020, selektoru Bajeviću, ali i drugim temama.

“U Ligi nacija smo bili uspješniji nego u kvalifikacijama za EURO 2020. Dobri nastupi u Ligi nacija su nam dali još jednu šansu da odemo na EURO kroz baraž. Nismo odigrali u kvalifikacijama onako kako smo željeli, ali imamo još jednu šansu i nadamo se da ćemo je iskoristiti”, rekao je Edin.

Džeko smatra da selektor Dušan Bajević ima mnogo iskustva i puno toga iza sebe u trenerskoj karijeri.

“Dobili smo novog selektora, koji ima mnogo iskustva i puno toga iza sebe. Bajević nam može donijeti mnogo toga pozitivnog. Svi igrači znamo šta nas očekuje u utakmicama u martu. Ne treba nam neka dodatna motivacija. Sigurno da selektor priprema sve što je potrebno za te, nadamo se, dvije utakmice. Selektor je već krenuo sa upoznavanjem igrača, a najbitnije je da budemo svi spremni”, govori najbolji strijelac Rome ove sezone.

Kapiten našeg nacionalnog tima ističe da bi mu odlazak na EURO bio kruna reprezentativne karijere.

“Veliki je ulog u pitanju. Svi mi sanjamo da igramo na velikom takmičenju. Sigurno da bi odlazak na EURO bio kruna moje karijere u reprezentaciji. Što se tiče Sjevernih Iraca, neće nam biti lagano. Igrali smo dva puta protiv njih u Ligi nacija, ali nije nam bilo jednostavno. Do željenog rezultata možemo doći samo ako svi damo svoj maksimum”, kazao je Edin i prokomentarisao prednost domaćeg terena u baražu.

“Dodatna motivacija je sigurno kada igrate pred domaćim navijačima. Sama motivacija je plasman na EURO, ali je bolje kada igramo kući. Vjerujem da će navijači dati sve od sebe da nas podrže. Uvijek smo neke najbolje utakmice igrali na svom terenu. Nadam se da će tako i sada biti.”

Džeko je na kraju dodao i da je prema njegovom mišljenju susret poraz protiv Finske u gostima napravio razliku u kvalifikacijama.

Kompletan intervju Edina možete pogledati u priloženom video materijalu.

(Reprezentacija.ba)