Edin Džeko podijelio je poslije utakmice Gent – Roma fotografiju na kojoj se nalazi sa Smailom Prevljakom, Danijelom Miličevićem i Damirom Mirvićem.

Miličević spada u nekoliko igrača koji su se “provrtili” u reprezentaciji i onda promjenom selektora ili drugih okolnosti ubrzo i nestali iz državnog tima.

Istražili smo gdje su i šta rade…

Danijel Milićević (34)

Danijel Milićević je debitovao za Zmajeve u mandatu Mehmeda Baždarevića i to u septembru 2016. godine sa 30 godina. Milićević je ukupno odigrao tri susreta za A selekciju BiH te ubilježio dvije asistencije. Od 2014. do 2018. godine bio je član Genta sa kojim je osvojio titulu prvaka Belgije i igrao Ligu šampiona. Početkom 2018. godine uslijedio je pad u njegovoj karijeri, igrao je u Francuskoj za Metz, a od jula 2018. godine nastupa za Eupen.

Danijel Pavlović (31)

Lijevi bek Danijel Pavlović je za Zmajeve odigrao dvije utakmice. Debitovao je 2017. godine u duelu sa Gibraltarom kod selektora Mehmda Baždarevića, a kasnije je odigrao 15-ak minuta prijateljske utakmice protiv Albanije. U to vrijeme bio je član Sampdorije, a nakon toga je igrao na posudbi u Crotoneu te Perugiji. Od jula 2019. godine je slobodan igrač.

Foto: Ines Lučić, Reprezentacija.ba

Bojan Nastić (25)

Bojan je za A selekciju BiH odigrao četiri utakmice. Debi je imao u maju 2018. godine protiv Crne Gore, a selektor našeg tima tada je bio Robert Prosinečki. Igrao je ukupno četiri puta za BiH. Nastić je od 2016. do 2019. godine bio član Genka, ali je jedan period proveo na posudbi u Oostendeu. U septembru 2019. godine prešao je u redove bjeloruskog BATE-a, međutim zbog administrativnih prepreka (nije mogao biti registrovan) nije nastupao u šampionatu Bjelorusije.

(Reprezentacija.ba)