Svjetski portali koji prate tematiku fudbalskih dresova danas su objavili dres za koji tvrde da će Bosna i Hercegovina u njemu igrati u 2020. godini.

Navodno ovaj dres je predstavljen u kadrovima nove simulacije fudbala Pro Evolution Soccera i u njemu bi BiH već trebala igrati u baražu za EURO 2020 krajem marta ove godine.

Radi se o Adidas dresu Condivo 20.

Reprezentacija BiH je tradicionalno od svog osnivanja domaće utakmice igrala u bijelim majicama i plavim šorcevima simbolizirajući prvu zastavu BiH, no FS BiH je prije nekoliko godina odredio da domaća garnitura bude plava, a gostujuća bijela, pa će tako biti i sa novim dresom. Naravno ako se ove informacije pokažu tačnim.

O ovoj, kao i mnogim temama, gotovo je nemoguće dobiti bilo kakvu informaciju iz Fudbalskog saveza BiH iz kojeg nismo dobili odgovore na desetke upita, a navodno FS BiH sa Adidasom od prošle godine više nema klasični sponzorski ugovor kakav su potpisali nakon plasmana na Svjetsko prvenstvo 2014. godine.

Razlog su loši rezultati fudbalske reprezentacije BiH, ali i gotovo nikakve aktivnosti FS BiH na promociji prodaje dresova i ostale opreme reprezentacije BiH za koju uvijek postoji veliki interes.

(Reprezentacija.ba)