Senad Lulić (34) u srijedu je operisan u Rimu u klinici “Paideia” a iz Lazija su iznijeli prve prognoze koliko će biti odsutan.

Lulić bi se trebao na teren vratiti sredinom marta, što bi značilo da će biti spreman za utakmice baraža reprezentacije BiH 26. marta i eventualno 31. marta.

Sve ove informacije su još uvijek nezvanične, a preciznije prognoze imaćemo naredne sedmice.

U klinici “Paideia” Luliću je operisan lijevi skočni zglob sa kojim je ranije imao problema više od mjesec dana, te zbog povrede gotovo više nije mogao ni hodati.

Kapitena Lazija poslije operacije je prvi obišao trener Simone Inzaghi, a očekuje se kako će Lulić već danas napustiti kliniku.

“Obavještavamo vas da je Senad Lulić danas na klinici Paideia podvrgnut atroskopskoj operaciji lijevog zgloba. Intervencija koju su proveli prof. Rodia i dr. Monachino završena je uspješno. Igrač će svakodnevno prolaziti kroz klinički i rehabilitiacijski nadzor radi utvrđivanja vremena oporavka”, saopšteno je na zvaničnoj stranici Lazija.

U reprezentaciji se BiH svi nadaju kako će Lulić biti spreman za mečeve u martu, jer bi bila prava šteta da ne zaigra za BiH nakon truda koji je oko njegovog povratka napravio Dušan Bajević.

BiH protiv Sjeverne Irske 26. marta u Zenici igra prvi meč baraža. Ako pobijedimo, 31. marta isto u Zenici ćemo igrati protiv boljeg iz duela Slovačka – Irska.

Senad Lulić je ove sezone odigrao 27 mečeva za Lazio. Jednom je pogađao i dva puta asistirao. Kao kapiten vodio je Lazio do osvajanja Superkupa protiv Juventusa.

Lazio je u aktivnoj utrci za titulu prvaka Italije, te sigurno što prije na terenu ponovo žele vidjeti svog kapitena.

(Reprezentacija.ba)