Danas je u Antalyi odigrana prijateljska utakmica između FK Velež Mostar i južnokorejske ekpe FC Ansan Greeners, koja je na kraju završila rezultatom 1:1, prenosi zvanična stranica FK Velež.

Rođeni su danas igrali u sljedećem sastavu: Bobić – Ćosić, Zvonić, Manev, Ćivić – Radovac, Pršeš, Hasanović, Vehabović – Brandao, Fajić.

Prvo poluvrijeme završilo je bez golova, a jednu priliku da se upiše u listu strijelaca imao je Pršeš. Nažalost, utakmica je u pojedinim momentima bila gruba, imajući u vidu da se radi o prijateljskoj utakmici, pa su čak tri igrača morala ranije pod tuš, a upravo je Pršeš pocrvenio u timu Veleža.

U drugom poluvremenu, kao što je to običaj u ovakvim utakmicama, došlo je do određenih promjena u timu. U zadnjih 10 minuta postignuta su dva gola, po jedan na obje strane. Strijelac za Rođene bio je Seid Behram u 82. minuti, dok je izjednačujući gol pao u 87. minuti.

Samir Radovac je zbog povrede tetive napustio teren, a nakon povratka u Mostar obavit će se medincinski pregled. Ipak, prema procjenama medicinske službe, povreda ne bi trebala biti ozbiljnije prirode.

Rođeni se sutra, 13.02.2020. vraćaju u Mostar, a generalna proba pred nastavak proljetnog dijela Premijer lige BiH odigrat će se u subotu, 15.02.2020. godine protiv FK Mladost Doboj Kakanj.

Utakmica će se odigrati na stadionu Rođeni sa početkom u 14h.

(Reprezentacija.ba)