Selektor Republike Irske Mick McCarthy kazao je da nije gledao mečeve Bosne i Hercegovine i da se neće skocentrisati na našu selekciju, iako bi se Zmajevi i Republika Irska mogli sastati u finalu baraža za EURO.

Republika Irska u polufinalu baraža UEFA B Lige nacija gostuje 26. marta Slovačkoj, a isti dan BiH će u Zenici ugostiti Sjevernu Irsku.

Bajević vraća Begovića, ima velike šanse da brani u baražu

“Gledao sam mečeve Sjeverne Irske, jer mnogo gledamo njihovih duela. S druge strane, nisam posmatrao susrete Bosne i Hercegovine i neću se skoncentrisati na njih sve dok u svojoj glavi imam meč sa Slovačkom”, rekao je Mick McCarthy za medije u Republici Irskoj i prokomentarisao moguće finale baraža između Sjeverne Irske i Republike Irske (igralo bi se u Sjevernoj Irskoj):

“Sjeverna Irska gostuje BiH i ima težak zadatak. Ipak, ne razmišljam o tome, jer nas to može zanimati samo ako savladamo Slovačku i plasiramo se u finale. Neće nas uplašiti moguće finale na Winsdor Parku protiv Sjeverne Irske. Ako mi eliminišemo Slovačku, a Sjeverna Irska prođe Bosnu i Hercegovinu, to bi bilo briljantno.”

Demirović, Đurić, Stevanović i Prevljak se spominju kao pojačanja reprezentacije

(Reprezentacija.ba)