Dušan Bajević i njegovi pomoćnici vrlo su aktivni u pripremi reprezentacije za utakmice baraža u martu, pa su od nove godine stalno u obilasku naših igrača.

Kako se moglo vidjeti iz njihovih izjava, Bajevićevi pomoćnici pratili su posebno napadače koji nisu u reprezentaciji – Smaila Prevljaka, Miroslava Stevanovića i Ermedina Demirovića. Uz njih se odličnom formom, ali i velikim rejtingom koji ima od ranije u dresu reprezentacije, nametnuo i Milan Đurić koji je na radaru selektora i njegovih pomoćnika.

Analizirali smo situaciju u kojoj se nalaze kandidati koji bi se mogli pridružiti Džeki i Hodžiću u napadu reprezentacije BiH u mečevima baraža za odlazak na EURO 2020. Podsjećamo 26. marta igramo u Zenici sa Sjevernom Irskom, a ako pobijedimo na istom mjestu 31. marta igraćemo za plasman za EURO 2020 protiv Slovačke ili Irske.

Smail Prevljak (24)

Prevljak je za A selekciju BiH odigrao jednu utakmicu. Trenutno je fudbaler autrijskog Salzburga, ali će do kraja sezone igrati na posudbi u belgijskom Eupenu. Za Eupen je debitovao u subotu (7. februar) i odmah postigao pogodak. Smail je u proteklih nekoliko godina imao dvije teške povrede koljena, ali se uspio vratiti i vjerovatno će ostatak sezone biti pravi test za njega. U timu Salzburga je ukupno ubilježio 48 nastupa i pogađao 15 puta.

Milan Đurić (29)

Milan je za Zmajeve odigrao 14 mečeva i ima sjajan učinak od sedam golova. Posljednji nastup ubilježio je 13. novembra 2016. godine u kvalifikacijama za EURO 2016 protiv Grčke u gostima. U tekućoj sezoni je pogađao osam puta u 20 ligaških mečeva za Salernitanu. Čak šest pogodaka je dao u zadnjih šest susreta. Đurić je u nekoliko utakmica svojim pogocima direktno donosio bodove timu iz Salerna.

Miroslav Stevanović (29)

Stevanović je ove sezone jedan od najboljih fudbalera švicarskog Servettea. Postigao je tri pogotka i napravio osam asistencija u 19 ligaških utakmica u švicarskoj Superligi. Miroslav je za A selekciju BiH odigrao 13 susreta i jednom se upisao u strijelce. Posljednji put je nastupio 28. marta 2017. godine u prijateljskom duelu sa Albanijom. Interesantno da je na tom meču igrao na poziciji desnog beka.

Ermedin Demirović (21)

Ermedin ove sezone naprosto briljira u Švicarskoj. Trenutno je na posudbi iz Alavesa u St. Gallenu (trenutno prvi u ligi) i to mu je bio pravi potez. Sa devet pogodaka u 14 mečeva je prvi strijelac kluba i drugi strijelac lige, a uspio je ubilježiti i četiri asistencije. Aktuelni je U21 reprezentativac BiH. Za naše omladinske selekcije odigrao je 44 meča i pogađao 15 puta.

(Reprezentacija.ba)