Tino Sušić je prije nekoliko dana potpisao za FK Sarajevo i definitivno je jedno od najvećih imena u Premijer ligi Bosne i Hercegovine.

Povremeni bh. reprezentativac je u razgovoru za zvaničnu stranicu Bordo kluba govorio o razlozima dolaska u aktuelnog prvaka BiH, Premijer ligi BiH, gradskom derbiju protiv Želje, ali i o reprezentaciji Bosne i Hercegvine.

Šta je presudilo da dođeš u Sarajevo?

“Amidža mi je igrao u Sarajevu i legenda je kluba. Znam kakav je klub Sarajevo. Imao sam druge ponude, ali mi nisu bile interesantne kao ova od Sarajeva. Mislim da je presudilo to što sam znao sve o Sarajevu, odnosno koliko je veliki klub.”

Da li si ranije pratio rezultate FK Sarajevo?

“Pratio sam, ali nisam baš gledao utakmice. Znam da je bilo neizvjesno prvenstvo i znam da je klub uzeo duplu krunu u prošloj sezoni.”

Osjećaš li pritisak pred prvi nastup?

“Nemam nikakvog pritiska. Vjerujem da ću se uklopiti u momčad i da će biti sve odlično. Kada sam bio mlađi, onda sam imao pritisak, ali sada toga više nema.”

Za Hajduk si igrao protiv Dinama, a sada te čeka sarajevski derbi.

“Zna se šta taj derbi predstavlja i naravno da je svima ta utakmica jako bitna. Vjerovatno bitnija od ostalih. Svi očekuju pobjedu u derbiju. Za igrače i navijače je najbitnija utakmica. Znam da smo izgubili zadnja dva derbija, ali se nadam da ću svima pomoći da pobijedimo u trećem protiv Željezničara.”

Kako ti se čine saigrači?

“Svi su me dobro prihvatili. Ekipa je odlična, atmosfera je sjajna. Odlično se trenira i zadovoljan sam što sam ovdje. Treninzi mi odgovaraju, jer se radi mnogo s loptom i to mi odgovara.”

Tvoj komentar prve dvije pripremne utakmice u Antaliji?

“Obje utakmice su bile dobre i sviđa mi se što se igra od noge do noge. Imamo dobar posjed lopte. Prva utakmica je bila malo zatvorenija, a u drugoj je bilo mnogo više šansi. “

Nadaš li se povratku u reprezentaciju?

“Iskreno ne razmišljam mnogo o tome. Najbitnije je da igram dobro sa Sarajevom i da pružam što bolje partije. Cilj je da osvojimo titulu. U reprezentaciji ima dobrih igrača na mojoj poziciji i oni igraju u velikim klubovima. Za sada se ne nadam pozivu.”

(Reprezentacija.ba)