Ervin Zukanović (32) danas će potpisati ugovor sa talijanskim SPAL-om te se tako vratiti u Seriju A u kojoj je od 2014. godine igrao šest godina. Izuzev posljednjih šest mjeseci provedenih u Saudi Arabiji.

– Bio sam u velikoj dilemi, ali ipak, Italija je Italija – rekao je Zukanović u razgovoru za “Dnevni Avaz”, ali nije želio biti konkretniji, te dodao: – Uskoro ćete dobiti konkretnu vijest.

Bajević je najavio kako će u baražu računati na najiskusnije pojedince pa će ga sigurno obradovati vijest da se Zukanović vraća u Italiju i to u klub u kojem će imati dobru minutažu.

Kako smo pisali Zukanović je imao unosnu ponudu iz Belgije, te još jednu ponudu iz Italije od kluba koji je u gornjoj polovini tabele, ali u kojem ne bi imao garancije da će imati veliku minutažu i biti u top formi za baraž za EURO 2020 u martu.

– Do marta ima dovoljno vremena da se vratim u top-formu. Prvo da riješim ovu veliku dilemu, a onda će biti vremena da razgovaramo o Sjevernim Ircima. Zašto kriti, optimista sam. Volio bih se da se od najdražeg dresa oprostim na EURO 2020. To mi je velika želja – rekao je za kraj razgovora za Dnevni Avaz Zukanović.

Naš državni tim 26. marta u Zenici, podsjetimo, u polufinalu dočekuje Sjevernu Irsku, a Zukanović je u prethodna dva duela sa Sjevernim Ircima grupne faze bio (po)najbolji igrač, piše Dnevni Avaz.

(Reprezentacija.ba)