Iskusni defanzivac Ervin Zukanović (32) karijeru će nastaviti u Seriji A, a to je potvrdio i na svom Instagram profilu.

Zukanović je objavio fotografiju navigacije iz svog vozila, koja za odredište putovanja ima grad Ferara u Italiji. To znači kako će Ervin u petak potpisati ugovor sa prvoligašem SPAL-om.

Posljednjih šest mjeseci Zukanović je proveo u saudijskom Al Ahliju, a njegov povratak u Seriju A je dokaz da mu je kvalitetan fudbal u klubu u kojem će imati puno utakmica prioritet ispred unosnog ugovora kakav je imao u Saudijskoj Arabiji ili onog kakav su mu nudili vlasnici engleskog Leicester Citya da se vrati u Belgiju.

Naravno sve kako bi se nametnuo selektoru Bajeviću za utakmice baraža reprezentacije, te kako bi sa sebe skinuo gorčinu posljednjeg nastupa protiv Armenije na kojem je morao igrati povrijeđen i koji je odigrao ispod zadovoljavajućeg nivoa.

Zukanović je kako smo pisali imao još nekoliko ponuda iz Italije i Belgije, a novi transfer u Italiji je dokaz da su bh. fudbaleri uistinu cijenjeni u Seriji A gdje je Zukanović prethodnih šest godina igrao u talijanskoj eliti za Romu, Sampdoriju, Genou, Atalantu i Chievo.

Svi se nadamo kako će selektor Bajević biti na slatkim mukama pri izboru spiska za utakmice baraža u martu, a da će naša odbrana ponovo ličiti na onu iz Lige Nacija u kojoj smo primali golove na kapaljku. Zukanović i Šunjić tada su kao stoperski tandem u četiri utakmice primili samo jedan gol.

Dosadašnji transferi TOP 50 bh. fudbalera u aktuelnom prelaznom roku:

Asmir Begović iz Borunemoutha (Engleska) u Milan (Italija) – posudba

Dino Hotić iz Maribora (Slovenija) u Cercle Brugge (Belgija)

Zoran Kvržić iz Rijeke (Hrvatska) u Kayseri (Turska)

Zinedin Mustedanagić iz Sparte Prag (Češka) u Sarajevo (BiH)

Sulejman Krpić iz Željezničara (BiH) u Suwon (Južna Koreja)

(Reprezentacija.ba)