Emir Spahić (39) pridružio se proteklog vikenda selektoru Dušanu Bajeviću i njegovim pomoćnicima na zvaničnom predstavljanju novog stručnog štaba reprezentacije BiH medijima.

Spahiću je ujedno ovo bilo prvo pojavljivanje u javnosti nakon teške saobraćajne nesreće koju je imao krajem augusta prošle godine, a sve prisutne obradovalo je da izgleda dobro i bez posljedica.

Nekadašnji kapiten reprezentacije BiH protekli period provodio je većinom u Sarajevu, odnosno pored Sarajeva u vili jednog uglednog sarajevskog biznismena iz svijeta tekstila, inače dugogodišnjeg prijatelja Spahića i naših drugih reprezentativaca.

Foto: Damir Hajdarbašić, Reprezentacija.ba

Iako je bio uz stručni štab na predstavljanju, te iako mu je bila ponuđena funkcija pomoćnika Dušana Bajevića, Spahić nema zvaničnu ulogu u našoj reprezentaciji. Ipak njegovo prisustvo je sigurno potvrda kako će uz Zvjezdana Misimovića još jedna legenda bh. fudbala sigurno biti u budućnosti aktivnija u radu naše reprezentacije, ali i saveza.

Navodno, u FS BiH postoji inicijativa da se na ključna mjesta bh. fudbala dovedu bivši reprezentativci, a Spahić sa svojom izuzetno bogatom i zanimljivom karijerom predstavlja osobu koja reprezentaciji može donijeti puno toga – prvenstveno veliko iskustvo i mnogobrojne kvalitetne kontakte iz svijeta fudbala, ali i iz svih drugih mogućih sfera.

Logistički posao “iz sjene” u reprezentaciji Spahiću bi sigurno i najviše odgovarao jer nikada nije volio medijsko eksponiranje i komunikaciju sa novinarima, bez obzira na veliku popularnost koju je imao.

Emir Spahić odigrao je 94 utakmice za BiH i postigao sedam golova. Prvu je igrao protiv Rumunije u julu 2003. godine, a posljednju zvaničnu protiv Grčke u oktobru 2016. godine u kvalifikacijama za Euro 2018.

Foto: Damir Hajdarbašić, Reprezentacija.ba

(Reprezentacija.ba)