Ervin Zukanović (32) raskinuo je ugovor sa saudijskim Al Ahlijem i narednih dana potpisaće ugovor sa novim klubom.

Kako pišu belgijski portali Zukanović je do kraja sedmice trebao odabrati jednu od dvije ponude koje ima iz Serije A, no njegovu odluku mogla bi promijeniti unosna ponuda koja je stigla od vlasnika Leicester Citya.

“King Power” grupa koja je vlasnik Leicester Citya zbog izlaska Velike Britanije iz EU kupila je u Belgiji klub OH Leuven u kojem žele Ervina Zukanovića kao stopera koji iza sebe ima bogato iskustvo u Jupiler ligi i Seriji A.

U Leuven je ubrizgano desetine miliona eura, te će klub koji trenutno vjerovatno ima najbolje uslove za rad u Belgiji, nakon što se ove sezone plasira u prvu ligu u narednim godinama jurišati na potpunu dominaciju u belgijskom fudbalu.

Zukanović i u Belgiji i u Italiji ima veliko iskustvo s obzirom da je nastupao za belgijske Eeupen, Kortrijk i Gent, te talijanske Chievo, Sampdoriju, Romu, Atalantu i Genou.

Dušan Bajević je najavio kako će mu za utakmice baraža biti najvažnije iskustvo igrača. Sigurno će ga vijesti da se Zukanović vratiti u europski fudbal obradovati, posebno zbog odličnih igara koje je Zukanović pružio u Ligi Nacija, ali i ostalim utakmicama reprezentacije izuzmemo li onu protiv Armenije u kojoj je morao igrati povrijeđen.

Zukanović je za BiH odigrao 38 utakmica.

(Reprezentacija.ba)