Nakon obavljenog prvog dijela priprema u Ljubuškom i Sarajevu, prvotimci Fudbalskog kluba Sarajevo danas su s Međunarodnog aerodroma u Sarajevu otputovovali na drugi dio priprema u Antaliju, gdje će boraviti do 10. februara, izvještava zvanična stranica FK Sarajevo.

Na pripreme je otputovalo sljedećih 27 igrača:

Kovačević, Džafić, Dizdarević, Šabanović, Hodžić, Pidro, Islamović, Dupovac, Šerbečić, Lazić, Kurdić, Miličević, Gavrić, Stanojević, Oremuš, Đokanović, Rahmanović, Salčin, Mustedanagić, Tatar, Imamović, Jukić, Velkoski, Cruz, Milanović, Ahmetović i Handžić.

Ekipi će se sutra priključiti i prvotimac Anel Hebibović.

“Sigurno da ove dvije sedmice mogu biti zadovoljan sa radom igrača i izvršavanjem njihovih obaveza. Odigrali smo dvije utakmice. Druga utakmica je bila dosta dobra, pokazala je jedan dobar progres. U prvoj utakmici nismo bili na nivou na kojem bi trebali biti, ali radimo na nekim stvarima da ispravimo greške. Svaka utakmica nam pokaže nešto novo. Nove igrače dobro poznajem, zato su i došli u Sarajevo. To su sve dobri igrači koji će nam pomoći u nastavku sezone”, istakao je šef stručnog štaba Vinko Marinović.

Foto: FK Sarajevo

Bordo tim će u Antaliji odigrati tri kontrolne utakmice. Prva je na rasporedu 2. februara protiv Desne (Ukrajina).

Izabranici Vinka Marinovića potom će 6. februara odmjeriti snage s Radničkim iz Niša (Srbija), a posljednja provjera zakazana je za 9. februar, kada će se sastati sa Tobolom (Kazahstan).

(Reprezentacija.ba)