Prije nekoliko mjeseci počeo je projekat izgradnje reflektorske rasvjete u kojem učestvuju FK Velež, NS/FS BiH i Grad Mostar. Kako je planirano, prva utakmica Rođenih u večernjem terminu trebala bi biti odigrana početkom proljetnog dijela prvenstva BH Telecom PL BiH.

Paralelno sa postavljanjem reflektora Velež radi i na izgradnji popularne “RA tribine”, odnosno istočne tribine koja je srušena, a na njenom mjestu “izniknut” će nova, jedna savremenija navijačka tribina.

U ponedjeljak 27. januara 2020. godine planirano je potpisivanje ugovora sa izvođačem radova spomenute tribine, a rok za završetak iste bit će 90 radnih dana od dana potpisivanja ugovora.

“FK Velež lagano korača ka cilju postavljenom prošle godine, a to je izgradnja jednog modernijeg stadiona, izgradnja Arene Rođeni, koja bi u narednih nekoliko godina mogla biti u samom vrhu najljepših stadiona BiH i regije.” poručuju iz FK Velež.

U Veležu su objavili i kako imaju i novo brandirano vozilo, atraktivni Renault SUV sa bojama i oznakama kluba, a koji im je ustupila renomirana autokuća GUMA M, predstavnik Renaulta u Bosni i Hercegovini.

(Reprezentacija.ba)