Fudbaleri Željezničara su u okviru pripremne utakmice remizirali sa Širokim Brijegom 1:1, javlja zvanična stranica FK Željezničar.

U trećoj minuti Marić šutira sa distance, Kjosevski brani. Tri minute poslije Zajmović ulazi u sredinu, potom šutira sa 20 metara, lopta odlazi malo preko gola.

Ponovo domaći prijete u 13. minuti, udarac iskosa brani Kjosevski, na odbijenu loptu je natrčao Kvesić, ali je golman našeg tima bio siguran.

U 38. minuti M. Stanić šutira, lopta pogađa Kosorića, a potom vanjski dio stative. Minutu poslije Jurić pokušava, Kjosevski brani. Sjajnu priliku imao je Široki Brijeg u 44. minuti. Prvo je udarac Jurića odlično odbranio Kjosevski, a potom udarac Stanića odlazi pored gola. Na poluvrijeme se otišlo sa 0:0.

Široki Brijeg je poveo u 48. minuti. Angelov je ubacio za Kvesića koji lijepo hvata volej i pogađa našu mrežu sa deset metara. Angelov u 52. minuti snažno šutira, Erić odlično brani u korner. U 57. minuti naš tim je poravnao. Alispahić je gurnuo za Lendrića, ovaj sa desne strane nesebično ubacio, a na drugoj stativi bio je usamljen Zajmović i pogodio mrežu domaćih.

Udarac Angelova iz 53. minuti brani Erić. Subašić ubacuje iz kornera u 73. minuti, Osmanović glavom šutira, Zlomislić brani. Mujić iskosa u 76. minuti šutira, ponovo Zlomislić dobro brani. Subašić šutira sa 20 metara u 80. minuti, i ovaj put Zlomislić dobro postavljen.

U narednom napadu pokušao je i Dacić, ali je ostalo 1:1. Hrkać je dobro šutirao u 83. minuti, lopta je prošla malo pored našeg gola. Do kraja se rezultat nije mijenjao.

Narednu pripremnu utakmicu Željezničar igra u srijedu u Međugorju protiv hrvatskog Rudeša.

(Reprezentacija.ba)