Ugovor sa Fudbalskim klubom Sarajevo danas je potpisao Hrvoje Miličević, dvadesetšestogodišnji stoper, koji je sa Bordo timom dogovorio saradnju do kraja sezone s mogućnošću produženja na još godinu dana, javlja zvanična stranica FK Sarajevo.

Miličević je rođen u Mostaru 20. aprila 1993. godine, a karijeru je započeo u Zrinjskom, sa kojim je u sezoni 2013/14 osvojio titulu prvaka.

“Uspjeh koji je ekipa ostvarila prošle godine je zaista za svako poštovanje. Titulu je iznimno teško odbraniti tako da je pred nama puno posla. Dat ću svoj maksimum na terenu da zajedno sa ekipom ostvarimo što je moguće više pobjeda”, kazao je Miličević.

Nastupao je još u Italiji za Pescaru, Teramo i L'Aquilu Calcio, a posljednji angažman imao je u kazahstanskom Aktobeu, za koji je u protekloj sezoni odigrao devet mečeva.

“Hrvoje je kompletirao ljekarske preglede, te će se ekipi pridružiti već danas na treningu. Riječ je o igraču za kojeg očekujemo da će biti jako važan dio ekipe u nastavku sezone”, riječi su koordinatora za sprotski segment Emira Hadžića.

Miličević je nastupao i za U-19, U-20 i U-21 reprezentacije Hrvatske, a osim na centralnom beku, može igrati i na poziciji zadnjeg veznog.

(Reprezentacija.ba)