Najbolji igrač zagrebačkog Dinama Dani Olmo će u narednim danima postati član njemačkog Leipziga.

Dinamo bi trebao za ovaj transfer dobiti 35 miliona eura (najveći transfer u historiji hrvatskog nogometa), a trener Nenad Bjelica je za jutarnji.hr potvrdio odlazak svog najboljeg igrača

“Daniju nije bilo lako, trebao je odlučiti. Na svu sreću, imao je nekoliko jako dobrih ponuda, odlučio se za Leipzig. Vjerujemo da će tamo pokazivati sve ono što je pokazivao u Dinamu, te da će na najbolji način napredovati. Od nas se oprostio dosta emotivno. Pokušao je nešto kratko kazati, ali nije mu baš išlo, bilo mu je teško. No, život ide dalje, mi moramo bez njega, on mora bez nas. Želimo mu sve najbolje”, kazao je Bjelica za jutarnji.hr i dodao:

“To je klub koji jako dobro razvija igrače, koji je u ovom trenutku prvi na ljestvici u Bundesligi, iz godine u godinu je bolji, ima dobrog trenera, mnogo drži do mladih igrača. Još uvijek su u Ligi prvaka, to je momčad u kojoj će se on moći dobro razvijati.”

Bjelica je potvrdio i da će u nastavku sezone važniju ulogu u timu imati i naš Amer Gojak.

“Mi smo mnogo puta kazali da u našoj momčadi imamo igrače koji mogu Danija dostojno zamijeniti, to su Lovro Majer, Luka Ivanušec, Amer Gojak… Tu su i ovi mladi što dolaze. Nema potrebe bilo koga dovoditi. Kad je za klub došla dobra ponuda za Danija, te za igrača, brzo je došlo do dogovora. Jesam li Daniju dao kakav savjet? Jesam, ali to neka ostane među nama. U noći kad je sve bilo gotovo, bio je kod mene, kratko smo razgovarali. Bio sam igrač u Njemačkoj, znam što Nijemci traže, dao sam mu dva-tri savjeta”, riječi su trenera Dinama.

(Reprezentacija.ba)