Fudbalska selekcija BiH će u martu igrati baraž za EURO 2020 protiv Sjeverne Irske u Zenici, a kako saznaje portal Reprezentacija.ba stručni štab naše A selekcije je skoro pa kompletiran.

Zmajevi protiv Sjeverne Irske u baražu za plasman na EURO

Selektoru Dušanu Bajeviću bi trebali asistirati Slaven Musa (aktuelni selektor U19 BiH) te bivši bh. reprezentativac Adnan Čustović, koji je proteklih godina trenirao belgijske prvoligaše Oostende i Beveren.

Čustović je bio jedan od kandidata da postane novi trener FK Sarajevom međutim nekadašnji selektor U21 BiH Vinko Marinović je preuzeo aktuelnog prvaka BiH, a zanimljivo da je upravo Marinović imao ponudu da bude dio stručnog štaba Dušana Bajevića.

Također, u stručnom štabu će biti i kondicioni trener Eldin Jelešković, višestruki osvajač titula i Kupa BiH sa Zrinjskim, Željezničarom i Sarajevom.

Jelešković, koji je trenutno stručni konstultant za fizičku spremu FK Sarajevo, je već imao priliku raditi sa Zmajevima, a dugi niz godina je lični kondicioni trener kapitena našeg nacionalnog tima Edina Džeke.

Ostalo je još da se izabere trener golmana i to će biti poznato u narednim danima.

Ko može odbiti velikog Duška Bajevića – Senad Lulić potvrdio da se vraća u reprezentaciju

Podsjetimo, Fudbalski savez BiH je sinoć potvrdio da se Senad Lulić vratio u A selekciju BiH i to će sigurno biti veliko pojačanje za Zmajeve uoči baraža za EURO 2020.

(Reprezentacija.ba)