Izet Hajrović (28) za Sportske Novosti govorio je o trenutnoj sezoni u Dinamu i reprezentaciji BiH.

Nakon prošle goidne gdje je postigao 11 golova i odigrao 51 utakmicu, ove sezone skupio je ukupno 19 utakmica i to bez postignutih golova. Spominjalo se kako će u januaru napustiti Zagreb i karijeru nastaviti u Engleskoj, Turskoj, Švicarskoj…

– Želim igrati što više, to je svakom fudbaleru cilj. Prelazni rok traje još uvijek i sve je otvoreno. Imam ugovor sa Dinamom još dvije sezone, a prelazni rok traje još uvijek. Nisam zadovoljan svojim igrama ove sezone za razliku od prošle. Ako hoćete iskreno mrzim se zbog toga! Nije mi lako, želim ponovo biti onaj pravi, da ponovo postižem pogotke, da budem na onom nivou od prošle sezone.

Na pitanje šta ne štima, Hajrović nije imao objašnjenje.

– Iskreno, ne znam ni sam. Hiljadu puta sam se pitao šta nije u redu, ali jednostavno nemam odgovora. NIsam imao sreće, nisam najbolje otvorio sezonu. Kada zabijete na početku, onda se sve otvori. Nadam se da ću brzo zabiti taj prvi pogodak, pa da će sve krenuti nabolje.

Prosinečki je Hajrovića vratio u reprezentaciju na kraju kvalifikacija za Euro 2020, a Hajrović se nada kako će sa BiH igrati na EURO 2020, nakon što je igrao u Brazilu 2014. godine.

– Selektor mi se nije javio, ali mi je, kao i svim reprezentativcima, poslao mail prije nove godine. Zaželio nam je svima uspješnu novu godinu i uspjeh u baražu. Volio bih igrati na Euru. Već sam igrao na Svjetskom prvenstvu u Brazilu i igranje na Euru bi bilo sjajno za mene, zaključio je Izet Hajrović.

(Reprezentacija.ba)