Senad Lulić (34) odlučio se vratiti u reprezentaciju BiH na poziv selektora Dušana Bajevića koji ga je nedavno posjetio u Rimu.

Lulić je do sada igrao 54 puta za BiH, zabio je četiri gola i deset puta asistirao. Važnije od ove statistike je da je uvijek bio neumoran na svakom nastupu za BiH koji je odigrao pod vodstvom Safeta Sušića i Mehmeda Baždarevića.

Iako u 34. godini Senad Lulić je vjerovatno bolji i veći nego ikada. Lulić ove sezone predvodi Lazio koji je napravio čak 11 pobjeda u Seriji A u nizu. Jedini su tim koji je dva puta pobijedio Juventus, jednom u ligi, a drugi put u Super Kupu Italije koji je drugi trofej koji je Lulić donio Laziju od 2011. godine kada je došao u Rim.

Lulić je posebno napredovao pod vodstvom trenera Simeone Inzaghia koji posljednje četiri godine vodi Lazio. Praktično, bh. reprezentativac je ključni igrač ekipe koja igra izuzetno mobilizovano i koja je borbenim pristupom igri došla u situaciju da je jedan od kandidata za prvaka Italije.

Duško Bajević sa Lulićem sigurno želi prenijeti taj voljni momenat u reprezentaciju BiH. Naravno i povećati cjelokupnu mobilizaciju i pristup igrača, ali i povećati kvalitet igračkog kadra.

Da li je povratak Senada Lulića pravi potez? Ako uzmete u obzir da ga je Goal.com uvrstio u najbolji tim Serije A protekle decenije, onda je sigurno da jeste.

(Reprezentacija.ba)