Roma je sinoć (20. januar) sa 3:1 savladala Genou u gostima, a Edin Džeko je postigao treći gol za svoju momčad i tako stigao do osmog ligaškog pogotka u sezoni.

Edin Džeko osmim golom u sezoni potvrdio pobjedu Rome

Edin smatra da je upravo treći gol zatvorio meč i riješio pitanje pobjednika.

“Trener uvijek traži da izlazimo visoko i gol je došao nakon njihove pogreške. Jasno je da ako ne budemo pritiskali protivnika, onda neće ni biti golova. Treći pogodak je definitivno zatvorio utakmicu”, rekao je Edin nakon meča i osvrnuo se na duel četvrtfinala Kupa protiv Juventusa (22. januar).

“U srijedu nas čeka meč sa Juventusom, ali ja neću moći igrati (suspenzija). Ipak, tu je Nikola Kalinić. On je imao dobru utakmicu protiv Parme u Kupu i nadam se da ćemo proći u polufinale. Bilo bi bolje da smo svi na raspolaganju treneru, ali šta je tu je.”

Romu u narednom ligaškom meču očekuje veliki derbi protiv Lazija. To će biti i duel Džeke i trenutno najboljeg strijelca lige Immobillea, koji je postigao čak 23 pogotka za Lazio.

“To neće biti derbi između nas dvojice. Ja mu čestitam na golovima, ali se nadam da neće pogađati u nedjelju. Neka nastavi ovako nakon naše utakmice. Najvažnije je da samo savladali Genou i da sa mnogo samopouzdanja ulazimo u susret protiv Juventusa”, poručio je kapiten naše reprezentacije.

(Reprezentacija.ba)