Tri naša Zmaja u januaru su prešla u nove klubove.

Asmir Begović iz AFC-a otišao je na posudbu u Milan do kraja sezone. Begović možda i neće imati preveliku minutažu u Milanu, ali poziv ovakog velikana jednostavno se nije mogao odbiti.

Zoran Kvržić iz Rijeke je prešao u Kayserispor koji vodi Robert Prosinečki i u kojem će imati zadatak pomoći ekipi da opstane u eliti. Trenutno su zadnji, ali prednost suparnika nije nedostižna. Transfer vrijedan navodno oko milion eura.

Dino Hotić je treći bh. reprezentativac koji je promijenio sredinu. Iz Maribora je otišao u Cercle Brugge. Kao i Kvržić pokušaće spašavati ekipu od ispadanja jer je Cercle Brugge “fenjeraš” na zadnjem mjestu tabele. Navodno su za njega platili 1.2 miliona eura.

Sljedeći koji bi trebao napraviti transfer je Zinedin Mustedanagić (21). Mladi reprezentativac BiH će uskoro potpisati ugovor sa FK Sarajevo. Kao posuđen igrač do kraja sezone iz Sparte Prag. U Sarajevu će se pridružiti nekolicini mladih reprezentativaca Šerbečiću, Kovačeviću, Šabanoviću…, a svi očekuju kako bi ga dolazak na Koševo mogao “vratiti u život”.

Aktuelan je transfer Samira Memiševića iz Groningena u AEK, ali ga Holanđani ne žele, a prema ugovoru i ne moraju, pustiti na posudbu u Grčku kako to žele iz AEK-a. Ako AEK ponudi 800.000 eura, Memišević će po ugovoru biti slobodan napustiti Groningen.

Mediji su pisali kako Prosinečki u Kayserispor želi dovesti i Stjepana Lončara i Adnana Kovačevića, pa je moguće da se i ti transferi vrlo brzo realiziraju.

Talijanski portali donosili su iza Nove godine informaciju kako će Kolašinac put Napolija ili Rome, no čini se kako od toga nema ništa.

(Reprezentacija.ba)