Rukometna selekcija BiH eliminisana je u grupnoj fazi na Europskom prvenstvu, a danas se vratil u Sarajevo.

Naši rukometaši su izgubili od Portugala, Norveške i Francuske te osvojili posljednje mjesto u grupi D.

Selektor Bilal Šuman rekao je po dolasku u Sarajevo da nema ništa da zamjeri svojim izabranicima.

BiH će biti nosilac u kvalifikacijama za baraž za SP 2021

“Mislim da kvalitet postoji, to smo i vidjeli i ostaje žal što nismo protiv Portugala odigrali bolje. Norvežani igraju možda i najbrži rukomet na svijetu i bili smo kažnjeni od njih. Protiv Francuza smo se držali na poluvremenu, ali je u nastavku presudio njihov kvalitet. Nemam primjedbu na naše igrače. Imali su želju i to su pokazali. Osjetili smo kako izgleda Europsko prvenstvo i nadam se da će ih biti još”, istakao je selektor i dodao:

“Sada nas očekuje baraž u aprilu. Sigurno da će biti nekih novih imena. Vidjet ćemo kako će to sve izgledati. Moramo imati kontinuitet odlazaka na velika takmičenja. Momke još jednom želim da pozdravim i da im poželim sreću u klubovima.”

Nikola Prce je bio naš najbolji igrač na Europskom prvenstvu, a kako kaže još nije donio odluku o eventualnom povlačenju iz reprezentacije.

“Znali smo da smo u teškoj situaciji zbog jačine Norveške i Francuske te Portugala. Dali smo sve od sebe, ali da smo imali više sreće u žrijebu, možda bi bilo bolje. Ja još uvijek ne znam da li ću igrati u budućnosti za reprezentaciju. Vidjet ćemo, mnogo faktora zavisi”, istakao je 39- godišnji Prce.

(Reprezentacija.ba)