FK Sarajevo je danas produžio ugovore sa Harisom Handžićem, Halidom Šabanovićem te Dušanom Hodžićem.

Napadač Haris Handžić će nositi dres aktuelnog prvaka BiH do juna 2021. godine.

“Sarajevo je moj klub. Tu sam započeo karijeru i sretan sam što ostajem. Iza nas je jako uspješna sezona, morat ćemo mnogo raditi da ostvarimo dobre rezultate i ove godine, ali vjerujem u kvalitet saigrača i stručnog štaba”, poručio je Handžić.

Desni bek Fudbalskog kluba Sarajevo, Halid Šabanović, produžio je ugovor sa Bordo timom do juna 2022. godine.

Foto: FK Sarajevo

“Nakon historijskog uspjeha i osvajanja duple krune, mislim da je moje produženje ugovora sasvim logičan slijed. U narednom periodu nastavit ću davati sve od sebe na terenu i nadam se da ću pruženim partijama obradovati navijače”, rekao je Šabanović.

Dres Fudbalskog kluba Sarajevo i u narednoj sezoni nosit će Dušan Hodžić, koji je produžio vjernost Bordo timu do juna 2021. godine.

“Sretan sam što ostajem na Koševu. Jedan je cilj – to je pobjeda. U prošloj sezoni smo igrali jako dobro i pred nama je težak zadatak. Dat ću sve od sebe da opravdam povjerenje stručnog štaba i da zajedno sa saigračima obradujem navijače”, istakao je Hodžić.

Foto: FK Sarajevo

Emir Hadžić, koordinator za sportski segment u FK Sarajevo, ističe da je primarni cilj kluba afirmacija igrača iz akademije.

“Kao što je i prethodno istaknuto, iako je stručni štab izmijenjen, vizija sportskog segmenta ostala je nepromijenjena. Kao što znate, u protekloj sezoni za prvi tim je nastupe upisalo 13 akademaca. Naš fokus i u narednom periodu bit će na njihovom razvitku i afirmaciji jer znamo da imaju potrebni kvalitet”, riječi su Emira Hadžića.

(Reprezentacija.ba)