Asmir Begović je u ponedjeljak predstavljen kao novi igrač italijanskog Milana, a danas je dao svoj prvi intervju za zvaničnu stranicu sedmerostrukog prvaka Europe.

“Milan sam izabrao jer je to veliki izazov za mene. To je jedan od najvećih klubova na svijetu sa fantastičnom historijom i nevjerovatnim navijačima. Ovdje postoji veliki pritisak, ali se radi o klubu sa velikim ambicijama. Želio sam doći ovdje”, kazao je Asmir na početku i osvrnuo se na legende Milana:

“Mnogo je legendi Milana koje me inspirišu. Tu su Dida, Abbiati, Amelia, koje sam pratio mnogo godina. Naravno, tu su i nevjerovatni igrači poput Maldinija, Shevcenka ili Pirla.”

Konkurencija na golu će mu biti sjajni Gigi Donnarumma.

“Mislim da je on najbolji mladi golman na svijetu. Spreman sam da mu pomognem i da se takmičim sa njim. Želim da pomognem timu. Čast mi je biti ovdje i zauzeti mjesto umjesto Reine, koji je sjajan golman. Znam šta se u Milanu očekuje od mene. Što se tiče Donnarumme, mislim da mu mogu pomoći svojim iskustvom. On je jedan od najboljih golmana na cijelom svijetu. Nadam se da ga mogu motivisati da na svakom treningu daje sve od sebe”, jasan je Asmir.

Milan je ozvaničio dolazak Asmira Begovića

Na zvaničnoj stranici Milana su spomenuli i gol koji je Begović postigao dok je branio za Stoke City.

“Bilo je to nevjerovatno. Iznenadio sam se, jer nisam očekivao da ću dati gol. Magičan trenutak za mene i uvijek ću ga se sjećati.”

Begović je bio upitan i o kolegi iz reprezentacije Radetu Kruniću, ali i Zlatanu Ibrahimoviću.

“Razgovarao sam sa Radetom kada je potpisao za Milan i pitao ga kakav je osjećaj. On mi je kazao da je klub fantastičan. Za mene to nije iznenađenje. On je sjajan igrač i još bolja osoba. Radujem se što ćemo trenirati zajedno. Također, mnogo mi znači što ću igrati sa Ibrahimovićem. On je nevjerovatan igrač i pravi lider. Može napraviti razliku u svakom trenutku i želim učiti od njega. Nadam da ću napredovati radeći sa Zlatanom”, istaknuo je naš reprezentativni golman.

(Reprezentacija.ba)