Asmir Begović (32) je nakon odlaska u Karabag, razmišljao o tome kako bi eventualno mogao nešto duže ostati u Azerbejdžanu ukoliko ekipa izbori plasman u nokaut fazu Evropske lige u nogometu, piše Dnevni Avaz.

Međutim, realnost je bila drugačija, Karabag nije mogao proći pored Sevilje i APOEL-a.

Branio je dugogodišnji reprezentativac Bosne i Hercegovine standardno u prvenstvu, ali definitivno to nije bilo. Nakon petog kola Lige Evrope je počeo razmišljati o novom klubu. Kandidata je bilo, ali je opet trebalo lomiti koplja s engleskim Bornmutom i menadžerom Edijem Houom (Eddie Howe), koji nije popustio.

Asmir Begović stigao u Milano, uskoro će potpisati ugovor

Jednostavno, nisu željeli pustiti Begovića u pojedine klubove Premijer lige. Pojavila se mogućnost odlaska u Tursku, čak i u nekim kombinacijama i Holandiju, a onda je baš kao što je to bio slučaj s Karabagom iznenada stigao poziv italijanskog Milana, evropskog velikana koji se pokušava vratiti na stare staze.

Tako se Asmir priključio “Rosonerima”, gdje ge čekaju aktuelni bh. reprezentativac Rade Krunić te Šveđanin bh. porijekla Zlatan Ibrahimović.

– Opet sam bio u situaciji da mi Bornmut nije ostavio previše izbora, iako je bilo interesanata. Jedina mogućnost koja je ostala bilo je tražiti neki klub van Ostrva. I tu je bilo nekoliko opcija, ali onda je Pepe Reina (rezervni golman “Rosonera”, op. a.) napustio Milan pa je stigao poziv ovog kluba. A poziv Paola Maldinija (direktor Milana, op. a.) je nešto što se ne odbija – izjavio je ekskluzivno za “Avaz” Asmir Begović, koji je izdvojio nekoliko minuta za nas između mnogobrojnih obaveza po doalsku u Italiju. 

(Reprezentacija.ba)