Nakon poraza od Norveške (32:26) u susretu prvog kola grupe D Evropskog prvenstva, selektor rukometne reprezentacije BiH, Bilal Šuman, izjavio je kako je domaćin zasluženo pobijedio, ali kako je razlika mogla biti manja da je njegov tim iskoristio igrača više.

“Sve što smo pričali o Norveškoj, šta znače tehničke greške, vidjeli smo u prvom poluvremenu. Oni su napravili veliku razliku u prvom poluvremenu. Imali smo 9:9, ali smo napravili nekoliko isprovociranih tehničkih grešaka i primili nekoliko brzih golova. To je reprezentacija koja igra najbrži rukomet na svijetu. U drugom poluvremenu kada smo imali igrača više, to je moralo biti mnogo bolje. Igra sedam na šest je bila sasvim u redu, a davali smo golove u drugom poluvremenu. Ova razlika ne bi bila ovakva da smo iskoristili bolje igrača više, međutim, šta je tu je. Mogu da čestitam Norveškoj, zasluženo su pobijedili. Mislim da su se momci borili i željeli i htjeli”, rekao je Šuman, koji se kratko osvrnuo i na naredni meč sa Portugalom, koji je u prvom kolu priredio senzaciju, savladavši favorizovanu Francusku.

“Portugal je napravio jedno pravo čudo i pokazao ono o čemu smo pričali u kakvoj smo i grupi. Oni su pobijedili prvake svijeta. To je jedna ekipa koja igra sedam na šest, a utakmica protiv njih će biti jedno pravo nadmetanje. Mi ćemo večeras da analiziramo sami sebe, a već sutra se okrećemo analizama Portugala”, zaključio je Šuman.

Meč sa Portugalom igra se u nedjelju 12. januara s početkom od 16:00 sati.

(Reprezentacija.ba)