Zimska pauza je završena za fudbalere Tuzla Cityja koji su danas i zvanično započeli pripreme, prenosi zvanična stranica FK Tuzla City.

Fudbalerima se obratio prvi čovjek kluba Azmir Husić, zatim predsjednik Almir Husić, generalni direktor Sabahudin Vugdalić, sportski direktor Samir Muratović te šef stručnog štaba Elvir Baljić.

“U Tuzli ćemo raditi do 26.januara, prva provjera je 18.januara protiv Zvijezde 09. U Turskoj ćemo boraviti desetak dana i odigrati tri utakmice. Kad se vratimo u BiH odlazimo deset dana u Blagaj i igrat ćemo zadnju provjeru protiv Širokog. Stigli su nam lijevi bek Leković umjesto Zlatkovića, zatim Arežina umjesto Husejinovića kao i Ivković koji će pojačati konkurenciju u veznom redu kao i mladi golman Delić”, kazao je Baljić, te dodao:

“U stručnom štabu je novo ime Kenan Hasagić. On je stigao umjesto Dedića. Od ekipe očekujem dobar rad i da se zadržimo u vrhu.”

Hasagić je prilikom dolaska u Tuzlu rekao:

“Drago mi je što sam tu, došao sam jer sam veliki prijatelj s Baljićem, on me nagovorio. Čuo sam sve pozitivno o klubu. Njihove ambicije su mi dale do znanja da ovdje trebam doći i pokušam prenijeti svoje znanje i iskustvo na taj dio posla koji ja obavljam. Nadam se da ćemo svi skupa uspjeti da ostvarimo taj zadani cilj. Prve dojmove još nem mogu reći, srdačno sam primljen, u ovih par dana ću imati nešto više za reći”, kazao je on.

Prvi trening Plavi će odraditi u subotu.

(Reprezentacija.ba)