U Trening kampu NS/FS BiH prije dva dana završen je kamp za igrače 2002. godište, a danas (srijeda) se na istom mjestu okupljaju fudbaleri rođeni 2003. godine, prenosi zvanična stranica Fudbalskog saveza BiH.

Selektor bh. juniorske reprezentacije Slaven Musa sa svojim stručnim štabom u naredna 4 dana na raspolaganju će imati 25 igrača.

Na prethodnom kampu je prvi put rađeno testiranje antropološkog statusa igrača, a ta praksa će se nastaviti i na narednim okupljanjima.

Slaven Musa o ovim testiranjima kaže:

„U saradnji sa rukovodiocem Centra za edukaciju trenera NS/FS BiH, prof. Munirom Talovićem i njegovim timom sa Fakulteta sporta i tjelesnog odgoja iz Sarajeva, po prvi put smo radili antropološko testiranje igrača. To će nama trenerima pomoći da imamo bolji uvid u trenutno stanje svakog pojedinca, ali i na to šta svaki od njih treba da unaprijedi. Isto ćemo raditi i sa igračima koji se okupljaju danas.“

Dva puta godišnje, na zimskim i ljetnim kampovima radiće se ova testiranja što će omogućiti selektorima bh. omladinskih selekcija da lakše prate razvoj igrača, te njihov napredak sa kondicionog aspekta.

(Reprezentacija.ba)