Edin Džeko je govorio za Sky Sport Italia uoči derbi susreta 19. kola italijanske Serije između Rome i Juventusa (12. januar).

Džeko je na samom početku prokomentarisao interesovanje Intera u ljetnom prelaznom roku.

“Ne razmišljam o tome. Oni igraju dobro, trenutno su prvi na tabeli. Bit će to borba između njih i Juventusa do kraja, a to je dobro za ligu”, riječi su Edina.

Naš reprezentativac je za Romu postigao čak 97 golova i sjeća se svog prvog pogotka za klub iz Rima.

“Svoj prvi gol u ligi sam dao protiv Juventusa. Nisam očekivao da ću pogoditi. Trenutno sam na brojci od 97 golova, ali mislim da sam mogao dati i više. Nadam se da ću postići pogodak u nedjelju navečer protiv Juvea. Ipak, potrebniji su nam bodovi nego moji golovi”, poručio je Džeko.

Edin je jedan od najiskusnijih igrača u Romi i definitivno spada u red lidera ovog tima.

“Ja sam među najstarijima u ekipi zajedno sa Kolarovom, Miranteom i Fazijom. Želimo mladima dati savjete da budu što je moguće bolji na treninzima, ali i na utakmicama. Oni imaju veliki potencijal”, rekao je Džeko i osvrnuo se pred derbi sa Juventusom:

“Roma i Juventus ne mogu zavisiti od jednog igrača. Svi znamo ko je Cristiano Ronaldo. On je veliki igrač. Ipak, Roma i Juventus ne zavise od nas dvojice, već i od drugih fudbalera.”

Naš napadač je za kraj kazao da mu je drago što je Kolarov produžio ugovor sa Romom te da ga u budućnosti vidi kao trenera ili fudbalskog menadžera.

(Reprezentacija.ba)