Na kraju godine prilično je jasno kakve će ciljeve u svojim klubovima imati igrači sa liste TOP 50 bh. fudbalera prema izboru Reprezentacija.ba portala, a izdvojili smo one koji će jurišati na titulu, odnosno boriti se za opstanak.

>>> 50 najboljih bh. fudbalera

Za titule će se na proljeće boriti Pjanić čiji je Juventus drugi u Italiji. Drugi u svom šampionatu je i Višća sa Istanbulom sa četiri boda manje iza Sivasspora.

O tituli već razmišljaju Gojak i Hajrović u Dinamu koji je ubjedljivo prvi u Hrvatskoj, kao i Mateo Sušić koji sa Clujom dominira u Rumuniji i trenutno su na plus četiri boda u odnosu na konkurenciju (igraju i u Europa Ligi). I Prevljak u Austriji je sa Salzburgom u vrhu tabele i prvi kandidat za šampionsku titulu na kraju sezone.

Biće zanimljivo u Sloveniji vidjeti da li će titula pripasti Olimipiji Luke Menala i Tomislava Tomića ili Mariboru Kenana Pirića i Dine Hotića. Olimpija je trenutno na plus četiri boda.

U BiH se vodi mrtva trka za šampiona između Sarajeva i Željezničara. Sa liste TOP 50. bh fudbalera u Sarajevu su Šerbečić i Kovačević, a u Želji Krpić i Štilić.

Za opstanak će se boriti dva igrača sa liste TOP 50 bh. fudbalera.

Nimes Harisa Duljevića u Francuskoj je na mjestu koje vodi u drugu ligu sa pet bodova zaostatka za sigurnom zonom. U Italiji Mato Jajalo je četiri boda iznad zone ispadanja pa ih obojicu očekuje naporna polusezona.

(Reprezentacija.ba)