Mladi reprezentativac Bosne i Hercegovine, Kristijan Stanić, karijeru bi trebao nastaviti u italijanskoj Speziji, piše scsport.ba.

Stanić (18) je ove sezone odigrao 10 utakmica u dresu Zrinjskog u svim takmičenjima te je upisao po jedan gol i asistenciju. Dobre igre ‘preporučile’ su ga i sada već bivšem selektoru U-21 reprezentacije BiH, Vinku Marinoviću, koji ga je uvrstio i na spisak Zmajića za koje je debitovao.

Kako nezvanično saznaje scsport.ba Stanić će karijeru nastaviti u Italiji. Njegov novi klub bit će Spezia, član Serije B koji se nalazi na 14. mjestu tabele sa pet bodova manje u odnosu na mjesto koje vodi u play-off.

S obzirom na ugovor sa ekipom Zrinjskog, Plemići će za ovaj transfer inkasirati izdašnu sumu novca, a radi se o odšteti u iznosu od 200.000 eura.

Ugovor sa italijanskim klubom mladi krilni fudbaler trebao bi potpisati naredne sedmice, kada se očekuje i finalizacija kompletnog posla.

Stanić je karijeru počeo upravo u Zrinjskom u čijem je dresu prošao sve omladinske selekcije. Nastupao je i za sve mlađe kategorije reprezentacije BiH.

(Reprezentacija.ba)